Gluteenittomat tuotteet

Gluteenittomasti – ihan luonnostaan

Taustaa 
Suunnittelin ja toteutin muutaman vuoden ajan pyynnöstä ns. tavallisia leivontaseoksia eräälle suomalaiselle yritykselle ilman, että nimemme on ollut näkyvissä tuotteissa. Sain paljon yhteydenottoja kentältä ja pyyntöjä myös gluteenittomiin leivontatuotteisiimme liittyen ”voiko näitä saada tänne meille” ”ovatpa nämä kotona tehdyn makuisia” ja ”voisitko suunnitella joitakin seoksia gluteenittomaan ruokavalioon”.

Pyöritin ajatusta mielessäni vuoden ajan, mietin ainesosia, tein tuotteita, testailin reseptejä ja pyysin asiakkaita testaamaan tuotteita ja reseptejä kotioloissa. Rohkaisevan palautteen myötä syntyi Wanhan Kanalan luontaisesti gluteeniton leivontaseos -sarja. Sarja tuotiin markkinoille vuoden 2017 lopussa. Samalla valmistuivat sarjan erilliset, pienet, mutta toimivat, valmistustilat.

Koska olen itse moniallergikko, olen suunnitellut tuotteet siten, että ne on helppo tehdä paitsi gluteenittomana, myös laktoosittomana, jopa maidottomana sekä ilman kananmunaa.

Leivontaseos -sarjastamme
Tuotteita on sarjassa tällä hetkellä 11, osa tuotteista vaihtuvia sesonkituotteita. Tuotesarja on brändätty nimelle Wanha Kanala ja jokainen seos on saanut myös Wanhaan Kanalaan liittyvän nimen.

Tuotesarjan suosikeiksi ovat nousseet ilman muuta Wanhan Kanalan pannukakku, Pääkanan suklaakakku-unelma (seoksessa mukana n. 100 gr kotimaista, laktoositonta, maito- ja tumma suklaata), Wanhan Kanan Saaristolaisleipä, Pääkanan paremmat pullat sekä Kanalan ketun tummat sämpylät.

Tarkoituksena on ollut luoda ja valmistaa sarja, joka on paitsi luontaisesti gluteeniton, ennen kaikkea helppo ja nopeakin tehdä kotona, maistuu kotona tehdyltä, on lisäaineeton ja säilöntäaineeton, sopii erilaisiin ruokavalioihin, on muuntautumiskykyinen kotituunaajalle ja lisäksi vielä pakkaukseltaan yksinkertainen.